Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tankar för en dag


Längtan efter något unikt

Med makt och härlighet

Längtar en människa

Efter något unikt

Original ska det vara

Du vet som en del säger;

”Vi föds som original

Men dör som bleka kopior”

Vår räddning från synd

Utarmad av ett olustigt åldrande

En gammal människa få längre

Vill ha att göra med!?

Vi anmodas att vi ska klara oss själva

Denna satsa på sig själv metodik

Ett självförverkligande

Från glada dagar på sjuttitalet

Som var så populärt då i böcker

Med falsk tillvitelse

Försöker en människa

Göra dig till en härmande kopia

Till vardags vet vi vilka vi är

Men i offentligheten

Dras våra sinnen isär

Och sanningen förvanskas

Genom vilseledning och misär

Mänsklighetens roll har blivit

Förvanskad och efterkonstruerad

Vanställd för något mytiskt syfte

En sanning om oss distorderad

I det förflutna söks nya ideal

I en längtan efter något unikt

 

Taleptox Skrevs

Den 20240112

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2024-01-12 08:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP