Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


Kompromisslös sanning

Du trodde du kommit på

Vad som var objektivt bra och sant

Du trodde du hittat sanningen

Ända tills du träffade en annan

Människa med en annan sanning

Åh så svårt och mångtydigt det blev plötsligt

Din uppfattning ruckades i grunden

Den andre ansåg att du var inget att ha

Och att dennes sanning var sannare

Och bättre än din sanning

Hur skulle du nu förhålla dig?

Du höll fast vid din sanning

Och vägrade att ändra på dig

Det var mycket som det skulle

Innebära för att du skulle ändra

Uppfattning och omvärdera din sanning

Ni kunde inte komma överens

Och det skedde en brytning i er relation

Din kompromisslöshet medverkade till

Att ni inte kunde dra jämt och komma överens

Vikten av att kompromissa föll dig inte in

Vad som var sant blev underordnat

Och ni blev osams om vad som var sant!?

 

Taleptox Skrev

Den 20240419

<+>

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-04-19 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP