Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vykort från Malmen

Jag undrar
om det här
är de ångerfulla
frukostarnas plats
de tvinnade lakanens,
sagda grodornas,
dimmiga uppvaknandenas
plats
de satsade slantarnas,
tappade handskarnas
förlorade panternas plats,
festande tanternas parnass
utan guldkranar,
ändå ett palats
för svarta och rufsiga
svanars strapats
när våren är kall
och vinden är hård,
och det är lätt
att ta rast
på de starkare
blandningarnas,
hårdare landningarnas
madrass
där ett plus ett
kan bli tre,
och två plus ett
kan bli en
för så länge sen,
så sent som igår
var jag nog beredd
att ta dimman
som vän,
följa ett stråk
med svarta fjädrar
i säng
och sen,
äta frukost
på den grumliga
ångestens post
men mitt kaffe
är rent, lika svart
som det är sant
att min heder
kan flyga bland duvor
på Medis,
inte svettas
bland tvinnade lakan,
tufsade fjädrar och dy
och även om jag
har förlorat en dröm,
tappat en sång
om min svartaste svan
har jag vunnit en ny,
precis likadan.




Bunden vers (Rim) av Lustverket VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-19 10:52



Bookmark and Share


  Recycled Redhead 3.0 VIP


Säg var fanns denna alternativa
värld varuti jag nu har råkat kliva?
Så lik, och olik, den verklighet
som hittills har varit den som jag vet.
Det finns en början, efter ett slut.
Och allt det där man visste förut -
Det visar sig, inget är för givet
Utav vad vi trott, i sten var skrivet.
När man till sist helt klivit ur dimman
är ej den sista, men första timman.
2024-04-21

  kriya
det var ljusår sedan medis var magi nu florerar mestadels VIP svenne och stackars hundar i parken, tacka vet jag mosters o morbrors forna hus i Segeltorp med pampigt sjuttotals badrum med guldkranar, kajutan längst ner och plastdrapperier och traditionella sammankomster.
2024-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP