Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftrummet


Luftrummet
är stort därute;
kulisserna skapar jag själv
efter obehag

Självsäkra tider
skjuter jag dem ifrån mig,
tills de sjunker under horisonterna
som segelfartyg på trader,
eller in i mörkret
som trängs i drömda katedraler
eller öppnas
i väldiga valsverks leninistiska maskinsånger,
eller i barndomens unkna potatiskällare,
i vars självvaldheter fantasin vidgar världens andetag

Andra tider
kryper jag in i små utrymmen,
i hörn eller fåtöljer,
i bortre ändar,
eller ner i en ring av klippblock,
under täta ormbunkars vida vingar

Ofred bär jag
som veklighetens värjo;
låter autoimmuna tankar jiujitsiskt falla
mig förbi,
i sig själva tomt tillspillogivna,
alla lättnader tunga markörer
i sannolikhetens liderliga litteratur,
full av lindor att kvävas i:

Världsläget talar sitt otydliga språk

I overksamheten stiger saven

Från Silvermånens vilda träd
hänger laven

Till alla instängda
kommer det en dörrkapten
ur de sju haven




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-04-19 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP