Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Give up 'AFTER'

 

From that kind of tea, we draw our peace,
In quiet moments, steeped in warmth and grace.
No 'after' lingers, all notions cease,
In the tea's embrace, we find our place.

Give up 'AFTER', for it holds no sway,
In the realm of tea, time softly blurs.
The present moment holds the day,
In the whisper of the steam that stirs.

The tea has cooled, its heat resigned,
Yet in its essence, truth we find.
No 'after' in this space confined,
Just peace of tea, and peace of mind.

So sip your tea, let 'after' go,
In its gentle warmth, let your spirit glow.

***

En sonett inspirerad av din uppmaning.

Från den sortens te hämtar vi vår frid,
I lugna stunder, genomsyrad av värme och nåd.
Inget "efter" dröjer, alla föreställningar upphör,
I teets famn hittar vi vår plats.

Ge upp "EFTER", för det har ingen makt,
I teets rike suddar tiden mjukt ut.
Det nuvarande ögonblicket håller dagen,
I viskningen av ångan som rör sig.

Teet har svalnat, dess hetta har avtagit,
Men i dess väsen finner vi sanning.
Inget "efter" i detta begränsade utrymme,
Bara lugn med te och sinnesro.

Så drick ditt te, låt "efter" gå,
Låt din ande glöda i sin milda värme.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-04-26 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP