Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väljer Glädje Alla Dagar!

Jag väljer glädje alla dagar.
Är ej någon som behagar
den som inte glädjas kan.
Någon som på allting klagar
och upprättat egna lagar.
Vill aldrig bli likadan.

Jag gläds över att solen skiner
och att möta glada miner.
Ha hjärtat som talesman
framför alla de doktroniner
egot för där orden viner
som de gör på en tyrann.

Gläds åt sättet som jag tänker
att jag aldrig mer mig sänker
till att ta en offerroll.
Vara en som andra kränker
och på friheten inskränker
för att styra med järnkoll.

Jag gläds att leva här i nuet.
Tacksam alla dagar sju, vet
att allt vi gör här spelar roll.
Hjärtat känner ej tabu, det
undflyr varje form av fulhet
egon gör för sin kontroll.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 16 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-07 06:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP