Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En feminins livslott

En feminins livslott
När hon i sin ungdom är
som mest intresserad av smink
ja då behövs det inte
och när hon blivit övermogen
ja då hjälper det inte
det kanske spelar mindre roll
troligt är då att familjelyckan börjat vägra göra tjänst
Man säger ofta den gyllene medelåldern
men det kommer ju en tid därefter metallernas tid
bly benen guld i munnen
och familjelyckan börjar skrumpna
och tiden rusar obevekligt framåt
den mörknande framtid är din
gravstenen står på så nära håll att
du blundar och du börjar
fundera varför gjorde jag inte det och det
när jag hade chansen
det är så dags nu ekar den lilla fan
som krupit upp på din axel
livets viktigaste frågor
kan du börja summera helt kort
varför varför inte och så säger dom att det är svårt




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-06-08 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP