Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att älska någon är svårt. Men att älska någon som ej kan älska tillbaka är svårare. Fri vers om att älska en vän som du vet inte kan älska dig tillbaka. En tung text som kan väcka tankar.


Att älska är svårt

Att älska någon är tufft som det är.
Men att älska en som en annan har är tuffare än så.
Att inse ens vän betyder lite extra för en.
Att inse man håller personen kär på ett annorlunda sätt.
Vilja hålla den nära och få vara den endas.
Men åh vad det gör ont.
Men åh vad det värker.
När den man håller kär redan funnit sin käre.
När det inte är dig den håller kär.
När du vet att den aldrig kan älska dig tillbaka.
Men att inse att din vän var mer än så.
Att behöva veta att hon inte gillar såna som dig.
Att behöva veta hon endast kan älska en annan.
Ingen som dig.
Men du kan inte hjälpa hur du känner.
Vem kan du dela detta med.
Vem kan veta din hemlighet.
Vem får veta hur du gråter om kvällarna.
Ingen.
Ingen kan veta det som gör så ont.
Ingen får veta hur hjärtat brister.
Det enda som finns kvar är att le.
Att fortsätta skratta med din bästa vän.
Din bästa vän som du vill kyssa.
Din bästa vän som aldrig kan veta din djupaste hemlighet.
Din bästa vän som är i en relation.
Att fortsätta som vanligt är svårt.
Att fortsätta skratta är svårt.
Fortsätta träffas nästan varje dag.
Prata om killar och skoja om att du är singel.
Att fortsätta så här är svårt när man accepterat vad man känner.
När man vågat inse sanningen.
Men det är bara att fortsätta gå.
För visst gör det ont när kärleken är dum.
Visst gör det ont när kärleken är svår.
Visst är det svårt att gå vidare.
Gå vidare från det man drömmar om på kvällarna.
När man känner sig liten och hjälplös.
När hjärtat blivit stampad på.




Fri vers (Fri form) av Linnaea Borealis
Läst 50 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-06-13 21:49



Bookmark and Share


  Silvermoln VIP
Åh, vad fint beskrivet.
2024-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Linnaea Borealis