Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pärlhyacinter och filosofi

Johoppsan igår försökte jag pilla ut frön från ostyrliga men charmiga frökapslar från de överblommade pärlhyacinterna.
Så bedårande frön...
Jo jag har följt processen på nära nyfiket håll.
Så roligt att ta hand om dem och lägga dem i en pappersvikt ficka av recyklat papper:)
Nå kommer de till bruk nästa vår? Läste precis att det är bäst att låta fröna självså. Att fröna behöver mogna till ordentliga lökar för att de ska ha kraft att blomma.
Det får mig att fundera på vem och vad man ska lyssna på alltmedan man mognar själv som människa. Är man en tidig, sen eller perenn människa:)
Det viktiga är väl att ta vara på tiden att vara sig själv så integritetsfullt man kan.
Att försöka vila i kärleksfull jord även om själva omgivandet kan vara väldigt mycket mindre eller väldigt mycket mer vänligt omhuldande.
Filosofiskan i mig begrundar och orden faller osynliga till jorden.




Prosa av Feminaz VIP
Läst 20 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-07-10 09:56



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Filosofiskan i mig - härligt ord!
Gillar också hur du funderar från blomsterfrön till människa - och frågan är intressant, hur mognar vi egentligen bäst? Tänker på curling visavi "att låta ske". Förr i tiden, också när jag var liten, lekte barnen med endast sporadisk vuxen-insyn - fast mammorna var oftast hemma, förstås.
2024-07-10

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om kopplingen mellan blomman och människan, vi slår ut i full blom i mognadens tid.
2024-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz VIP