Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En biologisk makroresa

Tänk att få ta sig en tur,
följa med en humla sittandes på dess rygg.
Surra runt och landa i var blommas mitt.
Omgivas av varje blommas doft.
Hänföras av symmetri och katedralisk skönhet.
Följa med i resan från frö, till sötman av dess blomma.
Att se resan till dess återfröande och tilljordblivande.
Vilken resa i makrokosmos.
Förundrande att livet ständigt blir till.




Prosa av Feminaz VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-07-11 09:21



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så härlig text och ovanlig. En filosofisk ton som tilltalar. Jag hänger gärna på, på humlans rygg.
2024-07-18

  Monika A Mirsch VIP
Härligt - en underbar resa!
2024-07-15

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om en fantastisk resa i vår underbara natur och en ödmjukhet inför livet.
2024-07-12

  Blomma-Stjärna VIP
En fantastisk resa - en underbar dikt!
2024-07-11

  Elaine.S VIP
Vilken välgörande positiv känsla du förmedlar. Härligt :)
2024-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz VIP