Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till känd melodi och kanske delvis redan publicerad...


Fjäril'n syns ej mer på Haga

Fjäril'n syns ej mer på Haga
där hon förr flög till vårt behag
Kortklippt ligger gräset bara
inga blommor pryder skogens bryn.

Förr hon dansade i skaror
mätte tid i sina banor
Numer dundrar gräsklippsfaror
gäckande en fjärils sista hopp..


Papillon, farfalla, Schmetterling
butterfly och en sommerfugl.
Machaon, Apollo, vinge blå
och den gula där vid krokusen.

En som svärmar, en av pärlemor.
En med påfåglarnas ögon.
En Aurora, en Vanessa
alla kunde ha dansat över äng.


Fjärilslös blir ingen sommar
utan sorg för drömmande folk.
Vingedansen har förlorats
utan tonart ligger ängen död.

Men med frön från Noaksarken
växer blomster upp ur marken.
Vi hör åter harmonier
och ser livet leka över äng.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ingmar Hård VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-07-12 08:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När fjärilen syns på våra krusbärsblad
så blir jag glad
2024-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP