Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Också ett sätt att resonera. En bil har blivit vandaliserad på Hornsgatan, du har vistats på den gatan, alltså är du skyldig till vandalism. Att det gick tre veckor mellan din närvaro på gatan och vandalismen spelar mindre roll.


Också ett sätt att resonera






Också ett sätt att resonera är att ha en högst egen
sinnlig logik. Du har dödat, alltså är du en dråpare.
Att du bara slog ihjäl en mygga som sög blod från
din arm, har liten eller ingen betydelse i sammanhanget.

Butiken har blivit utsatt för rån, du har befunnit dig
i butiken vid något tillfälle, alltså är du medskyldig till rån.
Att du bara befann dig i butiken för att köpa varor,
har liten eller ingen betydelse, bara det var samma år.

Du har sett till att en båt har kapsejsat och sjunkit.
För att du befunnit dig vid tillfälle på en sådan båt.
Du har varit flera gånger i staden Helsingfors, det
har begåtts brott i Helsingfors, alltså är du skyldig.

En tivoliarbetare har blivit tagen av daga. Du har
befunnit dig på detta tivoli, alltså är du medskyldig
till någons död. Att brottet begick tre år efter din när
varo, spelar liten eller ingen roll alls i sammanhanget.

Någon har avbrutit sina studier till att bli advokat,
och den personen är en kvinna. Alltså kommer alla
som avbryter sina studier att betraktas som att vara
en kvinna samt att ha studerat till just advokat.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-07-23 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP