Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barock around the clock


på pianot i kväll mannen utan händer … tystnaden skrapar sin gaffel mot fat … en närbild på foten som spelar orgel över stan … vänlighetsbrinnande orgel över stan … vagabonden med hörnet och den trasiga hunden … klädstreck i vandrande gula färger … västra gatan som korsar andra västra gatan … där har eleanor rigby ett hem av fåglar … när hon spelar blir det längtan och vin … det är stormnatt och jag är bok som kryper hop vid ett fönster … kråknatt ger ljus att bläddra … drömde om tillbaks till jobbet igen … i trappor för varje våning … att varken bli sedd eller stoppad … dom hade byggt om i drömmen … flyttat dörrar … svårigheten att kunna äta med dom … eftersom jag både slutat och var kvar fanns det bara mos och sås på mitt fat … men vilse går jag inte …inte svårligen … inte aldrig …the art of slipping out of your body quietly … huvena glada förvånade hotfulla lessna hängande alla utan bål och gredelina av ljuset underifrån … låt det regna och rimhård väntan … låt det regna och rimhård väntan … minnen av ett gott sken i strimhöga svalg … neil cockburn landar från urquhart och nessie tvinnar hans grova skägg … alla klick från mobilen går bort sig i skogen … fingrarna nuddar och stenen står kvar … hon är ett … på natten eller dan … busen fabian bryter arm under ljusen på führstenhof … det är klockor och regn … han skriver om bättre tre timmar för snart än minuten för sent … ’cause my legs are you know rather skinny … and so are my arms and my neck … att även i det höga hårfästet liknar han barden från de vita svanarna … tillbaks … den är ljus men har mörk natt av skogen från birnam och lossnar från rutan … mitt i värken från bladen besvarar den kyssen från solen … the desert of our future will be deserts of water i olagligt födda drömmar … och orden löper som vit rök genom gatornas blodomlopp … skanderande … habemus papam … habemus papam …




Fri vers av Göran P Rödholm VIP
Läst 9 gånger
Publicerad 2024-07-25 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm VIP