Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flykt från tankarna


Vad hjälper mot tankar?

”Det enda som hjälper mot tankar är hud”
Läste det i ”Diva”, för x antal år sedan, men det har liksom präntats fast i mitt huvud. Det stämmer så…

Men det finns förstås andra saker som hjälper mot tankar, när tillgången till hud är för långt borta, och kanske för skrämmande. Sit-ups till exempel. Dunka huvudet i väggen. Man kan skada sig själv, det är enklare med smärta som går att ta på. Man kan duscha bort tårarna (i mörker så man slipper se). Man kan skrika, om man vågar, tills luften tar slut. Man kan medicinera, överdosera, försvinna, om inte tankarna hinner ikapp innan, överfaller en med all sin kraft. De har blivit experter på det, tankarna. Experter på att jaga. De flåsar i nacken och biter sig fast.

Om jag kunde våga välja hud, utan att oroa mig för ärren som blir kvar när huden försvinner och tomheten bränner sig in.




Övriga genrer av karin.t
Läst 615 gånger
Publicerad 2006-09-09 07:49



Bookmark and Share


    Mirs
Det är sant, men det är bara en tillfällig tillflykt. Själv tror jag att det enda som hjälper mot tankarna är att våga bemöta dem och eventuellt förändra dem. Vi är vår egen skapare och väljer våra egna tankar. Men tycker om dina ord.
2006-09-09

    Camillaa
så vacker, så beskrivande
så underbaar
/ C *
2006-09-09
  > Nästa text
< Föregående

karin.t