Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tror du lever

När natten trycker på fönsterrutan
kryper du ihop
Håller den varma tekoppen med en avvärjande gest
manar fram heta brasor ur värmeljusen
Du vet att du inte är död
Utan att veta om döden finns
Eller hur den skulle kännas


Tröttheten till trots är du inte hopplös
Det säger du till dig själv när du kryper ner i din säng
Du duger ju
Säger du
I taket skriver du ner när du dög senast
du kommer ihåg känslan av fullkomlighet
Du vet att den finns
Så du kramar täckets trekantsända och tänker på fullkomlighet


Du vet inte om något verkligen finns eller varför
Du vet inte om det spelar någon roll
Ingen har hört dig skrika när du faller när ingen är där
Varje vaken dag går du upp för du väljer det
Du andas för att du bär på instinkten


När du ska sova håller du hårt i hoppet
När natten trycker hårt mot ditt bröst fortsätter ditt hjärta slå









Fri vers av Tovan
Läst 371 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-03 20:55



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Starkt gripande. Diktens flöde ger mig en närgången bild av oro/grubbel utan grälla färger eller andra åthävor. Det tycker jag är en styrka att de vardagsnära orden beskriver känslorna, och du gör det med tydlighet! Det var roligt att läsa en dikt av dig igen!!!
2008-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Tovan
Tovan