Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk litet!



din senaste date frågar: vad är det som betyder nåt i ditt liv?

du svarar: det är människorna jag lever för andra ensam
för mig själv på en öde ö skulle jag leva endast för att komma
tillbaka...

reflektioner på buss 96, slummer på "det viktiga mötet",
adrenalinkick på gymet, melankoli när man städar söndag
morgon, fixa, äta, sova, tänka till..

om jag skriver en roman, om jag vill leva kvar i den,
visst känns det hårt på något sätt att, en dag,
när solsystemet svalnar av
när universum går ner i varv
är den förlorad
och alla spår av mig..

om en människa dör
blir hon sörjd och saknad

om ett folkslag dör ut
känner människor obehag

om hela mänskligheten dör,
vem skulle sakna oss? djuren? Vilket skämt!

det är ok att tänka litet




Övriga genrer av Conan Jonasson
Läst 534 gånger
Publicerad 2006-11-26 12:38



Bookmark and Share


    Dandelion
Härligt att läsa när dikten börjar på ett ställe men slutar någon annan stanns!
Tänkvärt :)
2006-12-16

  edvin medvind
Jag tycker du säger emot dig själv lite när du pratar om att tänka litet och sen drar in hela mänskligheten...
Fast jag gillar verkligen de två första styckena och även det där om romanen. Om du tar bort tredje stycket och kanske ändrar lite på slutet tror jag att den kan bli riktigt bra.
Men det är bara min spontana tanke.
2006-12-15

    ellabella
Ja! Tycker om spontanitet, tycker om att läsa andras oretuscherade tankar (de kanske var retuscherade med isf märktes det inte). bra bra! ;)
2006-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Conan Jonasson
Conan Jonasson