Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copia av Frödings \"Världens gång\", som jag tar med först.


copia.

Världens gång:

Havet välte stormen ven,
vågorna rullade asklikt grå.
”En man är vräkt över bord, kapten!”
Jaså!

”Ännu kan ni rädda hans liv, kapten!”
Havet välte stormen ven.
”Ännu kan en lina den arme nå!”
Jaså!

Vågorna rullade asklikt grå.
”Nu sjönk han, nu syns han ej mer, kapten!”
Jaså!
Havet välte stormen ven.

--------------------------

Min copia-text:

Bilen åkte, barnet skrek,
plågorna matade mammas grå,
”Ert barn är argt eller surt, Fru Ek!”
Jodå.

”Hördu kan du tysta hans mun, Fru Ek!”
Bilen åkte, barnet skrek.
”Hördu han kan grina sig allde’s blå!”
Jodå.

Plågorna matade mammas grå.
”Ett barn till, nu finns där än fler, Fru Ek!”
Jodå.
Bilen åkte, barnet skrek.




Övriga genrer av egon
Läst 385 gånger
Publicerad 2006-11-27 20:14



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
Det var lite lustigt att du copierar just den texten, läste den av en slump igårkväll faktiskt och fastnade för den. Fick höra av någon att jag hade en dikt som påminde om den.(Antipatisk medkänsla)

Din dikt tar upp ett lite mindre gudomligt perspektiv tycker jag, är lite osäker med tolkningen: antingen att människor skaffar barn utan att bry sig eller att människor har en tendens att inte ha förståelse för barn.
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

egon
egon