Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
acedia är det latinska ordet för dödssynden lättja


Acedia

Med kaffe på bordet
Fjärrkontroll i handen
Lutad mot ett berg av kuddar
Sjunker ner i soffan
Slötittar på tv:n
Dåliga såpor
Hemska nyheter
Gråtmilda filmer
Hetsig reklam

Varför skulle jag engagera mig i det?

Låter disken stå
Medan dagen går
Dammsuger imorgon
Jobbar en annan dag
Ser på den ljusblå himlen
Känner värmen från solariet
Vilar en stund

Jag behöver vila mer, vill ju inte bränna ut mig

Bläddrar slött i en bok
Stänger den, orkar inte läsa
Tar ett värmande bad
Med skummande oljor
Och en anka som guppar förbi
Lika slö och likgiltig
Vågor sköljer upp på stranden
Bara sitter i sanden
Låter tankarna flyga bort
Låter hjärta och hjärna komma till ett stopp
Dagen passerar förbi
Inget har hänt
Natten blir likadan

Bäst jag sover duktigt så jag kan vara lika aktiv imorgon.




Fri vers av Beatrice J Lindéh
Läst 289 gånger
Publicerad 2007-01-04 18:39



Bookmark and Share


  Maud Li
Såna dagar behövs också! Men de kan ju också bli som ett urtuggat tuggummi...
2007-02-13

    deepthoughts
Bra dikt! inte särskilt känsloladdad, men väldigt, väldigt sann...
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Beatrice J Lindéh
Beatrice J Lindéh