Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt fosterland försvinner

Mitt land förstörs
förtvinas
vittrar sönder under politikers
förakt för folket
och folkets förakt mot dess styre
Jag ser mitt fosterland läggas i ruiner
en rättsstat monteras ner
och jag skäms

jag skäms för att jag inte orkar argumentera
skäms för att jag inte orkar demonstrera
skäms för att jag inte orkar demontera
politikers makt över folket
och deras missbruk

Mitt land är sjukt
det dör
och här står jag
och gör
ingenting
inte
ett jävla skit

för ett år sen orkade jag
men allt som hänt sen dess
tar styrkan ifrån mig
men vi växer
vi som inte vill se vårt hem raseras
jag låter andra ta över nu
ni som har krafter kvar att kämpa med
ni som har glöd

rädda vårat land från en säker död

idag har piratpartiet 30.000 medlemmar
stå med oss
för framtiden




Fri vers av Beatrice J Lindéh
Läst 420 gånger
Publicerad 2009-04-19 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beatrice J Lindéh
Beatrice J Lindéh