Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erotisk tavla

Han målar henne
drar linjer från hennes kropp med kol
följer dalarna som hennes kropp formar
kullarna
skissar hennes kurvor som vägarna
på en karta i skönaste landskap

Hon träder fram på hans duk
som en siluett han vill vara närmre
hennes volymer växer efter varje drag
konturerna bli skarpa av sot
blir avbilden av den han älskar
avbilden av kärleken hon ger i sin ställning
till livet och dom
han växer
och hon blir mer för honom

hon är allvar i sin plats
i sin position av fruktbarhet
med sina höfter av lusta och liv
sitt underliv som vill avbildas i hans minne

modell på sammetssoffan mitt i hans ateljé
tankarna brinner i henne
mellan henne

blottelsen för konsten
hon vill öppna sig för konstnären
han
som målar hennes hemliga utsida
och som gör henne varm i färger

Han tänker sätta färg på henne
visa hennes röda hår och bleka bröst
måla upp hennes längtande
Han låter penseln leka fram rummets magi
leker fram hennes hud med rätta färger
av åtrå och blossande kinder
han vill vara närmre

dom
ville vara inuti
förenade på samma tavla




Fri vers av Liisa
Läst 641 gånger
Publicerad 2005-01-13 19:27



Bookmark and Share


    CanisLupus
... målande och fin... :-)
2005-01-16

  Saara
väldigt bra beskrivet
2005-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Liisa
Liisa