Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att välja huruvida man vill leva det liv man vill leva, eller det liv som man förväntas leva och den spricka som uppstår dem emellan


En av Dom

Du gav upp dina drömmar
och ställde dig mot väggen med en cigg och lät jantelagen exekutera
snabbt och smärtfyllt

du förlorade din strid mot en spökstad
vars mångtaliga offer klamrat sig fast för att sedan
falla
precis som alla andra gjort före dig

nu drivs du av en ångest
över att du blev en av alla dom som vi aldrig slulle bli
och din bitterhet mot mig kan inga ryggdunkar dölja
inte heller de många öl på krogen
inte glorifieringen av vårt svunna liv
kan dölja skillnaden mellan oss nu

Du fick en chans
men som du sa, \"jag är körd\"
förlåt att jag inte tog dig på allvar
att jag trodde att kulan hade missat alla vitala organ
men nej
skottet träffade dig mitt i själen

så tyvärr
från alla oss
som inte tilllät oss att hamna
i maskineriets långsamma strävan mot döden,
nu är du en av
Dom




Fri vers av A
Läst 257 gånger
Publicerad 2007-02-23 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A