Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som nykter åskådare får man ta del av människans beteende under en vanlig lördagkväll. Ska man skratta eller gråta?


Taxiresa 02.15

Isolerad i en dåres rymdraket
försvarslös mot hans vansinnesfärd
Högervänsterhögerhögervänster
sladd i kurvorna
missar fotgängare med centimeter

På gatan syns kvällens hjältar
bredvid dem går en nyfunnen vän
som imorgon reducerats till bekant
men som vet hur man smakar
men som inte vet ens efternamn

Utanför grillen trängs de
Hungriga på allt
som får kvällen att vara
bara lite till och lite mer
innan morgondagen omfamnar dem

Alfahannar försöker vinna kvällens sista kamp
Näsblod och tandvärk
sen får det vara bra
för den här gången
Bättre lycka nästa helg







Fri vers av A
Läst 256 gånger
Publicerad 2007-02-26 22:05



Bookmark and Share


  Ronny Berk
nykterheten har sina bekymmer... iakttgelseförmågan skärps... seendet blir klarsynt... en fin beskrivning av en alldaglig företeelse... som jag uppskattar... mycket..
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

A