Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fridlyst



vart ögonblick
av flimrande grönska,
med rasslande löv från lönn och lind
när solen just lyst mig sådär lagomt blind,

är förborgat i mig: fridlyst


vart ögonblick
av glödande vänskap,
bortom halvhjärtat liv och slit,
räknas till min allra mest dyrbara tid,

det är förborgat i mig: fridlyst


vart ögonblick
av kärleks beröring,
vänder mig sakta till livet min vän,
som när våren blir hittad av solen igen.

det är förborgat i mig: fridlyst










Fri vers av Tassan
Läst 582 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-19 16:29



Bookmark and Share


  palle
Underbart, förborgat men ändå uppenbart ljuvligt, fint skrivet igen! H:Palle
2008-07-18

  palle
Även denna en pärla i Adventstid, H Palle
2007-12-01

  Vanja-Kristina Morgell
Fridlyst, vilken vacker tanke!
2007-06-08

    Bodil Sandberg
Jätte jättevackert...om att ta till vara och akta det vi icke vill glömma...och därför : tar jag din underbara dikt och förborgar den i evig tid!!!
2007-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Tassan
Tassan