Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Molnvandraren

I.

Molnhöjdsmätare,
himlavalvsnavigator,
fotonreflektor.
Utrustning för utflykt i
vädersystems ytlager.


Traverseringsgång,
mjukstudsande omkringhopp,
dansande slöjsteg.
Gångarter i molnlandskaps
kuperade omgivning.


Vägledd av sin tro
knallar han omkring uppe
bland cumulusmoln
luddiga, ulltussiga.
Han är en molnvandrare.



II.

Trumskinnspännare,
spådomsben i skinnpåse,
mormors bällingskor.
Överlevnadshjälpmedel
i den yttre av världar.


Huksittande krumsprång,
diagonalvickningar,
mjuka hoppsasteg.
Extasifierande
rörelser i atmosfär.


Trumresans drömvärld
ger framtidsvisioner till
sökande kvinna,
när pärlemorskimrande
moln lyser på nattens valv.



III.

När dröm möter tro
på tjugotre tusen fot,
utbrister han så;
- Oh Herre, jag måste drömma,
vackrare kvinna finns ej.


Trumman tystnade,
hon hade funnit svaret.
En lustiger dans,
kärleksfraserande sång;
- Var det så lätt, tänkte hon.


När drömmen slår in,
den starka tron ger vika,
vaknar han och hon
upp i fritt fall tillsammans,
landande i verklighet.




Fri vers av peoesson
Läst 301 gånger
Publicerad 2007-06-13 21:18



Bookmark and Share


    C3H5(NO3)3
molnvandrare... det skulle jag vilja vara!

mysig dikt. sätter fart på fantasin
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson