Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett riktigt gammalt alster från 1982, precis INNAN nuvarande kärlek.


Åtta Russin.



Åtta russin har vi talat om
åtta russin för du aldrig kom.

Min gråt den hör du ej
säg
vet du hur kallt allt är
när
du borta blir fast jag tror
snor
in mig i hundra plädar
städar
så det blir kliniskt rent
sent
för sent för dig att anlända
vända
dig till mig och värma
svärma
jag ligger ensam i min bädd
rädd

med åtta russin i min mage.


B.M.N-R 1982-01-28




Fri vers av Barbro. Norberg-Rönnlund
Läst 513 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-04-30 01:04



Bookmark and Share


    Glömma
Vilken fullständigt underbar dikt!
2005-10-22

  Åsa Gustavsson VIP
Mums för russinen och de enkla geniala rimmen! Så ler man genom tårar.
2005-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Barbro. Norberg-Rönnlund