Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära pappa

Gång på gång

Samma löften

samma svek

Du förintar mig, vet du det?

Jag hoppas att du inte förstår, att du saknar insikt


Detta för min egen skull...


Jag skrek

Så högt och tydligt jag förmådde!

Med gråten i min hals..

Men du lade mina ord i såpbubblor

och lät dem följa den kalla vinden

Bekvämt och smidigt, bort från dig...


Orden tog slut

Likaså gråten

Numera rinner tårarna endast inom mig

Tysta och svidande längs min själ

Översvämmar mig långsamt, mer och mer


Rädda mig!

Hjälp mig...


Men du ser inte!

Du saknar kännedom om mina tårar

Jag har insett

Även om du skulle få reda på att de existerar

Så skulle du inte lägga energi på att leta upp dem

Jag har förstått det nu... I denna stund...


Du kommer att låta mig drunkna...




Fri vers av Lina E
Läst 698 gånger
Publicerad 2004-03-16 22:50



Bookmark and Share


  Robin B. E. Sjöberg
Bra dikt, bra känslomässig beskrivning.
2005-07-09

    Cecilia Andersson
Vad är det med dessa fäder, älskade pappor som inte förstår hur mycket de verkligen betyder. Bra skrivit. /Pappas flicka
2004-10-31

  lissa
och känner med dig
och känner igen mig
jag bearbetar också min far
du satte ord på mina känslor
tack.

// Lisa
2004-10-02

  Zam
att de aldrig lär sig...varför skaffar de barn när de inte förstår dom? eller ens försöker...
2004-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lina E
Lina E