Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snö

När det är sommar säger jag
\"Jag vill ha vinter.\"
När det är vinter
Går jag inte ut.

Kylan gnager...
Snön faller
Som stora stjärnor
Från himlen.

Den är vit
Vit är min favoritfärg.
Men ändå går jag inte ut.
Ändå stannar jag inne.

Jag betraktar stjärnorna som faller.
Var och en unik.
Men ingen bryr sig.
Alla, även jag, ser bara helheten.

Jag ser bara \"snö\".
Även om det är så mycket mer.
jag orkar inte bry mig.
Orkar inte se mer.

Det påminner mig om livet och människorna.




Fri vers av Zozzie
Läst 707 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-25 07:38



Bookmark and Share


    I....
Åå du sa de till mej för några veckor sen xD
2008-01-29

    ej medlem längre
Mm, man längtar alltid till det som man inte har just nu. Det är jättesynd.
Jag tycker om liknelsen att snön faller \"Som stora stjärnor från himlen\", det låter så vackert.
Det känns som att sista raden, \"Det påminner mig om livet och människorna.\" rymmer väldigt mycket. Det är stark känsla i den, men jag vet inte riktigt om jag förstår. Det verkar finnas en stark smärta där.

Känner att det här blev lite flum, men jag ville säga att jag tycker om dikten :).
2008-01-25

  Anna Nickolausson
Du har funnit en djup känsla och en sanning bakom dessa ord
2008-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Zozzie