Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Näringslära för pluggtrötta


Den bäste kocken i hela världen

och in i köket dundrar kocken
skramlar, bökar bland alla locken
hugger tag vid en bit anka
genom förnstret ser jag honom banka

"mör, bli mör, din jädrans gås!"
väser han och spiller sås
på fina förklädet av linne
kocken är nu ur sitt sinne

nu lämnar han köket åt sitt öde
"helvetes jävlar" i hans ordaflöde

och i köket ligger ankan kvar
det kan den göra flera dar'
tills kocken åter får sin lust
blandar mjöl och vatten, pust!

i degen lägger han ankans lik
knådar degen till en sik
säljer brödet som en fisk
bredvid annat i hans disk

ack, fina fru svensson vet ingenting alls
det är inte fiskben hon satt i sin hals
hostar och fräser,spottar och gnyr
snurrig i huvet, hon känner sig yr

ack, fina fru svensson sina tofflor nu satt
och kocken på hyllan fått lämna sin hatt
i finkan, där sitter han som bakom ridå
anklagar sin ojämna blodsockernivå




Fri vers av Emma Franzén
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-23 18:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser med ett leende; det gäller att blanda rätt för att blodsockernivån ska stabiliseras ! välrimmat gör läsningen extra trevlig !
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Emma Franzén
Emma Franzén