Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÄRG

och så var då påsken här
ris och fjädrar framme är
bordet står dukat med läckra rätter
omega-3, protein och mättade fetter

upplöst socker finns på bordet för barn
bland godisfyllda pappägg och tuppar av garn

de vuxna dricker energibomber och skålar
de sitter inne fast solen strålar

för barnen känns maten på bordet rätt trist
i pappäggen råder det dock ingen brist
på färger och former av alla de slag
"om vi fick äta sånt här varje dag!"

men det är maten med sött som är grå
det enda som är färgglatt är E etthundratrettitvå




Fri vers av Emma Franzén
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-24 11:12



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en duktig dietist blandar såväl protein som poesin i den fullvärdiga kosten; färgsprakande text...
2009-11-04

    ingvar VIP
"Kuliga" och färgglada rader!
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Emma Franzén
Emma Franzén