Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du sitter stilla ofta

Osteoporosdikten

Om du sitter stilla ofta
fryser i din tjocka kofta
tror du sparar liv och lem
ja, då kan du hälsa hem

undrar du varför temperaturen sjunkit?
och varför nya soffan luktar sunkigt!
det beror på din levnads stil
du åker ju faktiskt alltid bil

om du skulle stödja på benen ibland
gå ut och dansa till ett coverband
så skulle fettet antagligen falla av
och du slipper kanske vara tv:ns slav

dessutom finns det ännu mer att vinna
speciellt om du är medelålders och kvinna
det händer faktiskt saker i kroppen
som för hållfastheten inte är toppen

om du aldrig på dig rör
blir din benmassa så skör
att när du blir arg , slår förbannat i bordet
så är det för skelettet rena självmordet

har jag osteoporos?
finns det här i Borås?
det trodde jag var för gamla och svaga
som det ju ändå inte går att laga

borde inte en lågstadielärare veta mer
om vad som inuti kroppen sker?
när den inte får rätta sortens mat
eller tillåter sig att vara lat
lite för ofta, lite för länge
är det likadant i Borlänge?

men det finns saker du kan göra
om du är villig att skorna på snöra
gympa en liten stund
ät maten som är sund
gå ända ner till Lund
bli hälsopedagogkund!




Fri vers av Emma Franzén
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-17 22:19



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser med ett leende - "promenera mera" lyriskt framfört...
2009-11-04

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker den här underbart sprittande pekpinnen
helt klart värd sina
trenne knipande stjärtar
2008-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Emma Franzén
Emma Franzén