Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sen höst kväll satt jag på busshållplatsen och kom in i djupa tankar:) Vem är han??


Livet


Han andas in de friska vindarna och blickar ut över livet han ser varje dag.
Plötsligt kommer där en vind.. Helt osägbart fångar den hans liv. Han kastas bort från sin trygga gren uppe bland molnen.
Han ser sitt liv sakta försvinna när han faller mot marken.
Väl där nere märker han att livet är större än bara grenen han satt på. Här nere lät de vinden föra livet vidare.

Men dagarna går och ingenting händer, han ligger kvar orörd och ensam. Kylan letar sig in i varje liten ådra som besmyckar hans kropp, Han känner att hans liv börjar tyna bort.
När han ligger där ensam känner han något kallt som smeker hans kind.
Han fryser och orkar inte längre.
Han somnar in och drömmer sig upp i trädkronans topp, där han fick vara den han en gång va. Inte det höstlöv som fallit till marken och kämpat sig igenom de sista dagarna i livet.

Han är färgen i höstens nyanser som ger oss ett leende. Han är en i högen vi kastade oss i som små. Han är vårt Höstlöv.




Fri vers av leonardo1981
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-25 02:39



Bookmark and Share


  TystnadTalar
Denna har jag läst en gång innan när jag gick in på din sida :) Jag tror jag gav den en applåd, det borde jag ha gjort! Det är en dikt jag verkligen gillar, den tar tag i en och ger vackra bilder. Som du säger man tappar "kontrollen" Jätte bra!!
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

leonardo1981
leonardo1981