Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens pianist

Med svarta tangenter
Spelar dödens piano
En symfoni
För dem döda att marschera över gatorna
Som nu i mörkret är upplysta
Av lyckstolparna
Deras svaga sken
Tvingar döden att krypa fram på knä

Dödens pianist
Spelar fram noter
Som faller ner till marken
Utan ett ljud
Som du kan höra

(hon ser dem
hon hör dem
Dem ekar i mitt huvud)

Hör du hur döden klinkar på sitt piano
Hör du hur hånskrattet ekar
Ser du hur dem kryper fram till mina fötter
Drar och sliter
Klöser sönder hennes armar
Med vassa rakblad
Ser du hur blodet rinner ner längs armarna
Ser du
Hon är märkt för livet
Av döden
Ett märke som drar fram hennes förflutna
Minnen som klöser sönder hennes bröstkorg
Skapar ångest
Och skrik
(som kvävs av kuddens mjuka skal)
Som spricker som en bubbla
När det kommer ut ur rummet

Ser du blodfläckarna på kudden
Ser du vad dem skrivit i blod på väggarna
Ångesten accelererar
Kommer i kapp
Drar och sliter i hennes kläder
Tvingar ner henne på golvet
Skakande och skrikande in i det mjuka skalet

Tvinga mig inte till att le




Fri vers av TotalVärdelös
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-26 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TotalVärdelös
TotalVärdelös