Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även denna är från 2002


Pointsen

Vad har jag att förlora?

Vi räknar points och poäng- pinnar och prickar
Allt medan klockan tickar och tickar
plus och minus -poäng för poesi
poäng för kalori
och gjorde jag bort mig-poäng
24 för poesin det låter otroligt
24 om dan man får inte ha roligt
säger flera av mina arbetskamrater
som vill leva upp till ett kvinnligt ideal
man ska va lång, högbystad och smal
Det är fåfängan och vågen som bestämmer din lycka
eller hur?
Du är smal som en vidja

men hu, det var länge sen jag hittade min midja
den är inlindad i fett och mjukt hull
jag slår mig inte illa om jag faller omkull
och du får inga blåmärken
Blåmärken? Kvinnor? Sa han,
han som var en tiopoängare,
Kvinnor i mitt liv är som blåmärken,
sa han -ordkrängare-
jag som trodde jag var den som
fick hans kropp att brinna
och hans hjärta att sjunga
– men jag såg blåmärket försvinna
jag var en fyradarsblaffa på hans kropp
han måste ha missat passionspoängen

Vart tog alla dagarna vägen i jakten

Jag har fortfarande makten
Fast jag har blivit en liten fet tant
med silverstrån i håret
häcken har ramlat ner och jag gropar i låret
och skorna har numer storlek stora
men vad har jag att förlora
om jag missar poängen

man kan inte alltid var bäst i svängen.




Fri vers av Inkka
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-05 18:50



Bookmark and Share


  jordgubben
Bra! Gillar den här mycket. Borde tänka på det oftare.
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Inkka
Inkka