Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET GÅR INTE ÄLSKA ETT GENI.

du är allt det där som blev över
resterna från ett festbord som ingen vill ha

du är den som blev vald sist i klassen
den som ingen ville sitta bredvid

du är den som går själv hem från krogen
med skrattande skaror bakom ryggen

du är den som lyckades med allt
men blev dömd som misslyckad för det

du är den som ingen lägger märke till
som alla vet om men ingen känns vid

du är den man går en omväg för på gatan
av rädsla för att tvingas möta din blick

du är det äckliga, fula, motbjudande i vår värld
livets rester sammanställda i en kropp

du har ett sinne rikare än någon annan levande
men en tom blick och en längtan efter död

du är den som har svar på allt
men för människans avsky och inskränkthet har du slutit dig själv

du skulle kunna bli allt om inte allt var emot dig
du skulle kunna bli något om någon gav dig en chans

du är den fulaste, mest hatade och miserabla som finns
den största människan i vår tid

men ingen kan älska dig för att du är så fel
du kommer aldrig få en chans

ingen riskerar en chansning på någon som du
du som blev vald sist i klassen, som ingen ville sitta bredvid




Övriga genrer av lolly
Läst 410 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-24 12:26



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Går rakt in och känns
Starkt
2009-04-24

  AndersN
Välformulerat.
Många verka känna igen sig och då är det kommunikativt.
Få verkar förstå att en individ som har det som så, inte ens är här, utan är utesluten även från detta rum.
Det är det som är det mest oroande, att det inte finns en plats någonstans och att så många upplever det som så.
2009-04-24

  Alexander Gustafsson VIP
Jag är inget geni, men allt det andra stämmer...

Bra text by the way...

Okej, de var väl kanske några som ville sitta brevid mig,

men dem räknas inte...

Det är inga som man vill sitta brevid...
2009-04-24

    ej medlem längre
ja precis så känner jag det . tack för den fina och realistiska bild
av samhällets olycksbarn som är allt för många.........
2009-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Yes, that´s me.

Ypperlig dikt. Förträfflig.
2009-04-24

  Tobias Nilzon
Mycket mycket bra! Alla ställen som är lite friare, lite vackrare.
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

lolly
lolly