Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då våren pulserar.


Nytt Liv.



Vänd blad nu
då lövets ådror ljusnar
låt tankarna följa mönstrens
livsgivande spridning
känn pulsens glädjehopp
då vårsyret landar i maggropen
sammanflätad med solljusets liv.

Alla varelser vaknar från minsta kryp
till de vars kroppshydda kräver mera plats de små musöronen på björken är så söta
kittlar tanken på utveckling,
myrorna som stretar med strån,
pupporna som värmer sina sköra larver
mitt i står jag helt förundrad.


B.M.N-R 2009-03-28




Fri vers av Barbro. Norberg-Rönnlund
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-09 22:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barbro. Norberg-Rönnlund