Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om inte pappa är full igen

Det fåniga leendet på andra sidan köksbordet
De där glansiga ögonen som är så snälla nu
Som sen snart blir till iskalla hål
Som mäter dig med blicken
Som naglar dig fast
Spring för allt vad tygen bär
Nu är pappa full igen

De där flaskorna är demoner i skåpen
Som pappa släpper ut
Det är för sent för att springa nu
Pappa är full igen

En spritförgiftad galning som spränger fram genom köket
Hemmet blir ett slagfält
Som pappa krigar med demoner på
Ner på knä käringjävel
Pappa är full igen

Välter bokhyllor och gråter i gamla fotoalbum
Stinker brännvin i sina arbetskläder
Er har jag fått för mina synder skriker pappa
Pappa är full igen

Tig kvinna du ska veta din plats
Vad fan har du sagt till ungarna dom gråter ju
Pappa är full igen

Onsdagarna är jobbiga
Fredagarna är värst
Lördagarna går att uthärda
Söndagarna är bäst
Pappa är snäll igen men mamma gråter ändå

Ett barn som gått förlorat för så länge sen
Pappa hade ett helvete när han var liten
Ett barn som gått förlorat och nu händer det igen
Men mamma tänker att
Till helgen kanske vi kan leka en fungerande familj
Om inte pappa är full igen




Fri vers av Gnosis VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-02 00:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aj den gör ont att läsa den höär, o så sann...
I klimatet där "ett barn har 100 sinnen, men berövas 99"
Tack för den så viktiga insynen!
2009-07-13

    resilient
Bra dikt. Jag gillar den, blir starkt berörd.
2009-06-07

  Malin Ringdahl
Åå va bra. Barnet finns kvar inom oss, det har aldrig fått växa upp. Igenkänningen är stark för mig i denna text.
2009-06-02

  Sturesdotter
Ja....så är det ibland

BRA!
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Gnosis VIP