Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna Till Livet


Har du lyssnat på regnets fallande till marken och hur den slår mot rutorna?
Har du någonsin följt en fjäril med din blick?
Eller tittat på hur solen vaknar upp mot en ny dag?

Du kanske skulle ta och sakta ner lite.
När du frågar hur mår du till någon, lyssnar du noga till svaret ? Eller tänker du på vad du skall göra när du kommer hem..
Ligger du i sängen och önskar att dagen skulle bli natt?
Har du någonsin tänk på om du inte finns imorgon, hur blir ”vi tar det imån” om du inte finns?
Har du låtigt en god vänskap bara dö ut i öknen?
Sakta ner, se dig omkring till dess musik och fundera.
Skyndar du igenom dagen eller tar du vara på den?
Har du någonsin velat pausa tiden, eller velat att dagen aldrig skulle ta slut?
Har du någonsin tänkt på döden? Hur bra allt skulle bli om du försvann ?
Men tänk om dagen imorgon skulle bli den dagen då allt förändrats till det bättre ? Då dog du förgäves för du orkade inte med de sista timmarna av smärta.
Smärtan finns för vi skall kunna titta tillbaka på de sen när glädjen öppnat dörren, för den står där på glänt, väntar på att du skall öppna och våga stiga in.
Har du någonsin levt som om dagen skulle bli den sista, då dina andetag tar slut och ditt hjärta stannar?

Det finns många som inte kommer uppleva det som du gör.
Lev ditt liv fullt ut för man vet aldrig när det tar slut….Iallfall inte jag.

//Anji




Fri vers av anji
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-20 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anji
anji