Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För Olvido García Valdez. Jag skulle älska dig trots din förbrukade kropp. Älska dig bortom datumen.


Diktatur


Jag kan se att hon tar poesin på allvar
i de rödgråtna ögonen

mitt land vrider sig i plågor
i respekt för romanen

språket tystnar i diktaturen

Allt vi skriver lämnar en epok bakom sig
likt dagboksblad är dikterna
dagarnas skugga
minnenas buteljerade
ekon




Fri vers av Lemuel Gulliver
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-27 18:56



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet...
2009-10-10

  erkki
Butejerat eko! Läcker och meningsfull formulering!
2009-10-01

  Ingela Svenson VIP
denna text gick rakt in i mit hjärta, visst avspeglas tidens ytlighet i litteraturen, visst har allvaret grepp om poesin och i tider av åsiktsförtryck finns poesin som ett andningshål och en nödvändighet
2009-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Lemuel Gulliver
Lemuel Gulliver