Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen i norr

Solen i norr är en tillfällig gäst
Som för med sig ljuset och värmen till oss

Några få månader varje år
Är han sällskap åt oss dag som natt
Får träden att lövas
Får blommor i blom
Och får alla människor att le

Och när han gått vi honom saknar
Som en gammal vän som lämnat oss
Ett gammalt och kärt minne blott

Efter hans avsked försvinner allt
Löv faller ner
Fåglarna flyr
Blommorna vissnar och dör

Och när vintern rasar då fruktar vi
Att han aldrig kommer igen
Men så en vacker dag finns han där

För solen i norr är en tillfällig gäst
Som för med sig ljuset och värmen till oss




Fri vers av Malthesse
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-06 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse