Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern är ett magiskt land

Naturen är täckt av djup vintersnö
Förvandlar min skog till någonting nytt
Ett palats av kristaller och glitter och is
Sakta i tystnad med förundrade ögon
Vandrar jag genom en tyst sagovärld

En ekorre hoppar mellan isiga grenar
Med frost i sin tjocka vinterpäls
Finkar och mesar färgsätter vintern
Lekandes i rött, blått, grönt och guld
Medan råkor lyser svart i snön

En liten flock gäss kacklar långt borta
Letandes vatten som ännu är isfritt
En örn seglar högt där uppe i skyn
Intill en blek, låg, avlägsen sol
Som snart ska ge plats åt månen

Jag fortsätter sakta vandringen hemåt
Det kyler på när solen snart går ner
Vill ha levande ljus och chokladmjölk
Och drömmer i underbar midvinterluft
Vintern är ett magiskt land




Fri vers av Malthesse
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-10 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse