Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto : Copyright: Soligajag_1


Söndag i lugnets tecken

Söndagen kom och landade med ett sjabrak av splitter nedanför mitt
sängbord . Jag flög upp ur sängen som skjuter ur en kanon.
Varför kan inte katterna låta bli glaset med vatten ? sen visste jag att allt detta är mitt eget fel som ställer detta glas på sängbordet.

Säger till mitt huvud att nu är det slut med det.

Tar mig försiktigt upp och hämtar sopskyffeln för att städa undan allt glas.
Sedan hämtar jag även moppen och städar undan resten så inte kissarna får glas i tassarna.

Du visste väl hur det är att ha dessa husdjur innan du bestämde dig för att ta hem dem. Dem va så söta första gången du fick syn på dem, två söta dunbollar som pep och tydde sig till dig som om du va deras mamma.
Det blev du sen när dem trampade med sina små tassar på din mage och skrattet va nära.

Nu har dem blivit fjorton år och du vet att du inte skulle klara dig utan dem en endaste dag . Dem har gett ditt liv mening på många sätt.

Tagit hand om dig när du varit sjuk för ett djur känner på sig när vi människor är sjuka och behöver hjälp och stöd.

Mina älskade kissar är bröder men så olika varandra i sätt och beteende.
Precis som vi människor är.
Den ena vild och galen medans brorsan är lugnast på gatan.

Jag har landat i mig själv och njuter på alla sätt av denna märklige Söndag. .




Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-04 09:17



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Ja katter är läkedjur. Själv har jag bara mig själv att skylla när vattenglaset åker i golvet. Man kan alltid ha vatten i en petflaska för att slippa glassplitter, inte lika trevlig att dricka ur dock...
2022-09-04

  stormengudrun VIP
Så fin kontakt du har med dina katter:-) Så härligt att läsa, hoppas de klarade sig utan glassplitter!
2022-09-04
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP