Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyrighter: Soligajag_1


Solens strålar gör mig het

Nu ska jag ta den där långa promenaden och njuta som aldrig förr,

Ryggsäcken på plats och joggingskorna på.
Finns det något mer underbart än att traska runt i skogen på upptäcktsfärd, jag ska fira min egen påsk nu. Hitta grenar som spretar åt olika håll.
Så jag kan hänga upp mina alster som jag tillverkade som barn.

Pappa stod i sin verkstad och täljde gubbar av näver eller ek.
Då fick jag hjälpa till på olika sätt som att hålla i en gubbe medans pappa satt fast armar eller ben på den.
Sen fick jag måla eller slipa den fin.

Finns det något vackrare än att få hjälpa sin pappa med speciella sysslor en dag som denna .

Jag ser mitt eget påsk träd framför mig som det dinglar av roliga gubbar och gummor tillverkade av mig.

Ska även samla en del löv från olika trän och sedan göra en kvast som jag dekorerar med dessa löv till ett fint middagsbord.
Det gör så mycket när man dukar ett bord med egna alster.

Nu slår jag mig ner vid mitt eget "ställe" som jag älskar.
Har en liten söt varelse som kommer till mig och gärna vill ha något gott.
Visslar en trudelutt så vet han att jag är här.
Haha, , vilken ironi , precis som han inte har hört mina steg och genast kommer fram och kikar in i väskan med en undrande blick.

Vad har du till mig denna gång säger Totte räv.










Prosa (Kortnovell) av soligajag_1 VIP
Läst 16 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-07 08:38



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Vilken härlig dikt om din upptäcktsfärd i skogen:-) Jag tycker särskilt om det där påskträdet, det måste se väldigt färgglatt och spännande ut!
2024-05-16
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP