Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur det är att vara 17 och förväntningar på den äldre åldern.


livets gång

sjutton år
eller sjuttioett
det känns så fräckt
bara en siffra
som på mig ingen kan gissa
mitt i livets brus
med så många penseldrag kvar
att skapa något nytt
jag sträcker mig efter solen
söker min plats
vill blomma ut och visa mina färger

för vid sjuttioett kommer jag stå högst upp
och titta ut över det som gått
min stig
mina penseldrag
jag tänker lova
att aldrig sluta måla
för det finns alltid utrymme
för ett lager till
med varje lager
en ny berättelse jag vill förmedla
kanske blir det vackert eller gräsligt
men allt är en del av min stig
en del av min resa
och en del av mitt liv




Bunden vers av Agnes fruktsallad
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-04-27 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Agnes fruktsallad