Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyrighter: Soligajag_1


Sommar med härliga anekdoter

Denna berättelse har sin början när jag va en liten flicka som hängde i mammas kjolar , vågade knappt titta upp på folk som kom på besök.

Åren gick och jag satt plötsligt på en häst i Finland där jag är född.
Farmor och farfar hade en gård långt in i skogen där vägen va kringel krokig och utav sågspån som doftade himmelskt.

Jag minns första gången jag fick följa med pappa och plocka bär vid vägkanten, vi bar båda på en korg och en termos med saft . Pappa sa att vi skulle ta en paus mellan plockandet och fika.
Min korg blev snart full med både blåbär och hallon.
Kom nu så fikar vi en stund så vi orkar fortsätta sen sa pappa.

Tiden rann iväg och plötsligt öppnade jag ögonen och såg att mamma tittade
konstigt på mig. Kliv upp nu så ska du få följa med mig till lagårn och mjölka
Vilma , jag gjorde stora ögon och log stort.
Sen gick jag upp ur bädden och följde med mamma.

Vilken upplevelse ! Det glömmer jag aldrig , denna Vilma som kon hette viftade med svansen så jag fick den i ansiktet gång på gång men mamma bara
skrattade. Till slut hade vi en hink med mjölk som mamma skulle ha till pannkakorna. Min söta sommar katt fick en tallrik med mjölk som hon lapade i sig med glädje.

Dagarna försvann i ett huj och det var dags för hemresan.
Vad jag längtade till nästa sommar då vi skulle vara tillbaka.
Dessa fantastiska minnen finns kvar i mitt hjärta för evigt.

Ler brett och känner en innerlig glädje inombords!

( Fotot är från Finland som min far fotat på oss barn)










Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-17 10:08



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så härligt beskrivet om dina upplevelser genom barnets ögon:-)
2023-07-22

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så trevliga minnen du delar med dig av...tack...
2023-07-20
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP