Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto: Copyrighter : Soligajag_1


Dagens njutningsbara lunch

Nu är jag så mätt och belåten att jag behöver en siesta,

dessa pannkakor måste ni bara testa.

Jag har så svårt att förstå alla människor som köper dessa
färdiga lådor med mat .
Min älskade mamma har lärt mig att laga mat från grunden.

Dessa pannkakor ( plättar som jag säger) ( lettuja på finska)

6 dl röd mjölk ( kall mjölk)
3 dl vetemjöl
3 ägg
lite lite salt
lite lite socker
smör till stekning

Vispa mjölk och vetemjöl ordentligt , ha i äggen en och en , vispa mellan varje , ha i salt och socker . smält en halv sked smör och häll det i smeten .
Grädda sen pannkakorna tills dem blir gyllenbruna.
Jag har en stor slev som jag använder , 1,5 slev .häller ner smeten i stekpannan.
Vänder pannkakan efter att den blir gräddad , sen gräddas klar.
Jag äter med sylt till , ibland med vaniljglass oxå.

Njut av dessa magiska pannkakor .
Lycka till med gräddandet!

Ha en toppenfin dag alla poesi vänner.





Fri vers (Fri form) av soligajag_1 VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-08-14 12:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP