Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att återfå flygförmågan

 

 

 

 

Var som en kvittrande fågel
i livets trygga näste
tills det en dag började brinna
och jag föll till marken med svedda vingar

låg i askan och tyckte synd om mig själv
tills jag en dag började torka av sotet
lite i taget
så jag kunde veckla ut vingarna igen

lyfte försiktigt i vindar som bar
och började en vinglande, svindlande färd
i det okända

sökte ett annat näste
hittade det och landade mjukt
och kunde kvittra igen

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-08-18 10:23



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Denna tanke i din dikt
gillar jag speciellt!
"lyfte försiktigt i vindar som bar"
Tack!
2023-08-21

  Öknens Ros VIP
Med svedda vingar vacklar vi genom livet. Du lyckas ta dig upp på starka men svedda vingar och flyga vidare.
2023-08-20

  Kungskobran VIP
Fågel Phoenix som kom på bättre tankar
2023-08-19

  Eva Helene VIP
Så vackert du skriver i målande bilder. Gripande och tänkvärt.
2023-08-19

    Lena Staaf VIP
Hoppfull text! Med,rätt hjälp och egen kamplust kan det nedbrända vändas till något nytt.
2023-08-19

    Birgersdotter VIP
Så fin igenkännande dikt
2023-08-19

  Blomma-Stjärna VIP
Bra där! För om livet ger oss strul och sorg, berg-o-dal och vassa kanter - bjuder det också på flera chanser att ta oss igenom trasslet!
2023-08-18

  Olof Lagerhorn VIP
En bild som på lätta vingar lyfter,
bär och utvecklar textens tema
genom varje strof, och landar
i en hoppfull ton.

2023-08-18

  karenina VIP
Så fint och tillitsfulla rader
2023-08-18

  Maria Sundelin VIP
Vackert beskrivet om hur det kan vara att hitta tillbaka efter en jobbig tid
Kramar
2023-08-18

  BenGust VIP
I såna stunder bra om inte bara en själv tillmäter sig flygförmåga utan också har den genom andras synvinklar och försorg.
2023-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP