Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets dörrar

 

 

 

En del öppnar livets dörrar 
stiger in och ropar - Hallå
andra står tvekande utanför
bestämmer sig för att gå

Jag öppnar ofta nya dörrar
ser mig intresserat omkring
mestadels beslutar jag mig
att med öppna sinnen gå in

Många dörrar förblir öppna
andra står försiktigt på glänt
nårga är dessvärre stängda
beroende på vad som hänt

 

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-09-18 09:59



Bookmark and Share


    Drömmar i universum
Du berör verkligen med denna , de är sant vissa går in, andra tvekar , andra går iväg o andra har stängt sina.
2023-09-19

  Anya VIP
Jag öppnar dörrar mer försiktigt nu för tiden. Men öppnar en del gör jag. Vissa dörrar vidöppna för evigt.
Din dikt får mig att tänka. Tack!
2023-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
en fin dikt i fin form
sista strofens sista rader öppnar upp för att dörr kan symbolisera en ingång till en annan människa - är dörren dit stängd kan man försiktigtvis tänka att något förskräckligt har hänt.
2023-09-18

  Kungskobran VIP
Min dörr står alltid på lut
öppen för att springa ut
om alla utvägar tar slut

2023-09-18

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att vara öppen för
och väga livets olika möjligheter.
2023-09-18

  Eva Helene VIP
Klokt och fint i bunden form.
2023-09-18

  WyS VIP
Så sant som det skrivits!
2023-09-18

  Lyrik
En rätt enkel text men ännu fint skriven.
2023-09-18

  Sparvögat VIP
Livets möjligheter och val ~
så fint du beskriver vägen…
2023-09-18

  Öknens Ros VIP
Att i sinnet vara öppen för det nya men samtidigt ändå lita på sin magkänsla när något inte känns rätt.
2023-09-18

  BenGust VIP
Fin text om de återkommande val vi står inför. Att inte öppna nya dörrar är också ett val.
2023-09-18

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivning om livets olika skeenden.
Kramar
2023-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP