Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollen förr och nu

 

 

 

I min barndoms böcker
bodde trollen
i skogarna och bergen

skrämmande och farliga
rövade bort människor och djur

rädslan var stor

 

i min vuxenvärlds verklighet
bor trollen
i hus och lägenheter

skrämmande och farliga
skriver hatiskt och kränkande på nätet

rädslan är stor

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-10-06 09:59



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
En märklig tid vi lever i!
2023-10-08

  Solweig Jansson VIP
Uppskattar din text som visar på detta nutida trolltyg - och älskar Kajans kommentar ! Hoppas han har rätt !
2023-10-07

  Öknens Ros VIP
De moderna trollen är långt mer skrämmande än de gamla oförargliga trollen.
2023-10-07

  Sparvögat VIP
Troll hör hemma i skogen ~
I sagornas värld…
2023-10-07

  Eva Helene VIP
Så sant och bra, men i jämförelse föredrar jag de gammaldags från sagornas värld.
2023-10-06

  Kungskobran VIP
Utomjordingar skapar också skräck
nu när trollen är väck
2023-10-06

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om en obehaglig
sida av internet.
2023-10-06

  Maria Sundelin VIP
Och ringer för att få veta våra koder
Kramar
2023-10-06

  Kajan VIP
Kanhända spricker de fortfarande av ljus..
2023-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP