Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonens tankar om rädsla

 

 

Jag kan känna rädsla
för vad människor kan göra
för att vinna

så även

för vad dom kan göra
som upplever
att dom inte har något att förlora




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-10-11 09:26



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Men det finns nästan alltid en samordnare bakom kaos
och orosspridning.
2023-10-13

  Respons VIP
Kan bara hålla med och nicka!
2023-10-12

  Öknens Ros VIP
Skrämmande ord, vi lever i en otrygg tid.
2023-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
Så sant, så sant och så aktuellt just nu - du har skrivit det så bra! - när vi sällar oss till dem som har mest makt, när vi har vinstintresse, då slaktar vi de fattiga och kallar krigarna bland dem för terrorister. När jag nu associerar till Israel och Gaza så påminner jag mig att det är vi i Europa som bidragit till situationen -. första världskriget födde andra världskriget och utrotningen av 6miljoner judar - palestinierna hade ingen skuld i det - men de fick det värre när judarna gavs en fristad i "sitt" Israel.
2023-10-11

  Kungskobran VIP
Det går ej att säga förlåt
för brottslighet med uppsåt
Uppsåt att göra gott
är inte något brott

2023-10-11

  Maria Sundelin VIP
Så sant
Det borde vara krav på att ha ett gott uppsåt
Kramar
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP