Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens tankar om rädsla och mod

 

 

Det räcker inte att ha vingar
och gynnsam vind

för att flyga
mot sina drömmars mål

om rädslan
för att misslyckas är större

än modet
för att försöka




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-10-27 09:43



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tänkvärd. Jag tror det kan behövas både och kanske...
2023-11-07

  BenGust VIP
Med gynnsamma vindar kan man glida iväg, men vingarna måste bära längre
än bara halvvägs. Nära, men inte ända fram, är kanske inte tillfredsställande.
Men alltför många lämnar inte ens boet.
2023-11-01

  Anya VIP
Jaa det mesta ligger i psyket. Tyvärr har vi alla fått olika kort i given. vissa av oss fixar det mesta medan andra är rädda. Bra skrivet!
2023-10-29

  Evelyn Falk Möller VIP
Vad är ett misslyckande annat än en ny chans att göra om och göra bättre!
Var tacksam för varenda chans vi får. Det är genom de som vi får kunskap om livet och oss själva. Livet skulle allt bli en väldigt tråkig historia utan misslyckanden - som egentligen är gåvor - och andra "stoppklossar." Det är ju de som gör livet intressant.
Att våga är att vinna. Och tvärtom.

2023-10-28

  Respons VIP
Kloka tankar!
2023-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
så sant - tänker på ordspråket "Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge"
2023-10-27

  Kungskobran VIP
Friskt vågat hälften vunnet.
Män är djärvare än kvinnor därför tjänar de mer men dör också tidigare. Allt har ett pris.
2023-10-27

  lila fjäderblomman VIP
Mod är just att göra något trots rädslan, tycker jag - det växer vi av!
2023-10-27

  Ezmeralda VIP
Så sant det du skriver.
Jag tror att vi ändå lär oss mer av det vi misslyckas med. Än det vi lyckas med.
Jag har alltid rest mig efter ett misslyckande.
Just rädslan kan sätta käppar i hjulet.

2023-10-27

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
om man har vingar
ska man bära
nån med sig
det är det viktiga
tycker jag :) <3
2023-10-27

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att våga
pröva sig fram.
2023-10-27

  Sparvögat VIP
Sanna är orden ~ man måste våga
för att vinna…
2023-10-27

  Maria Sundelin VIP
Kloka tankar
Kramar
2023-10-27

  Öknens Ros VIP
Att våga är värt ett försök, bära eller brista må så vara, man har ändå försökt.
2023-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP